Přihlásit

Dušená kachna s rýží

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Celá ČR

Beruska21
1356
Dušená kachna s rýží  – Snadné Česko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Dušená kachna s rýží
  • Dušená kachna s rýží
  • Postup

    1 - Kachnu naporcujeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, slaninu nakrájenou na kostičky a kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky. Tuto směs povaříme 5 minut. Na ní vložíme porce kachny a opečeme ji po obou stranách. Porce následně zalijeme protlakem rozmíchaným ve vodě. Vody musí být tolik aby se maso dusilo a dle chuti osolíme. Dusíme za občasného promíchání 35 - 45 minut, dle velikosti porcí, dle potřeby doléváme trochu vody. 2 - Než se maso dodusí, připravíme si rýži. Rýži krátce osmahneme a pak ji uvaříme ideálně v rýžovaru. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na másle. Když se maso dodusí, přidáme do rýže 5 - 6 naběraček omáčky, podušené žampiony a strouhaný sýr. Vše důkladně promícháme. A máme hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kachna
    1 mrkev
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    1 cibule
    4 lžíce rajčatového protlaku
    50 g anglické slaniny
    mletý černý pepř
    sůl
    170 g žampionů
    50 g strouhaného tvrdého sýra
    máslo