Přihlásit

Enčilády z Uruapánu s omáčkou z červených paprik

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Mexiko

Beruska21
1462
Enčilády z Uruapánu  s omáčkou z červených paprik – Snadné recept z Mexiko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Enčilády z Uruapánu  s omáčkou z červených paprik – ilustrační foto
  • Enčilády z Uruapánu  s omáčkou z červených paprik – ilustrační foto
  • Náhled receptu Enčilády z Uruapánu  s omáčkou z červených paprik
  • Enčilády z Uruapánu  s omáčkou z červených paprik
  • Recept: Enčilády z Uruapánu  s omáčkou z červených paprik
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve si připravíme omáčku. papriky nakrájíme na půlky, očistíme a vložíme na 10 minut do vody. Gril v troubě předehřejeme na 160 stupňů. Papriky rozložíme na alobal a vložíme na plech. Grilujeme nejprve 15 minut na 160 stupňů, pak zvedneme teplotu na 220 stupňů a grilujeme 15 - 20 minut. Takto upravené papriky vložíme do igelitového sáčku, ideálně do sáčku na zamrazení potravin, vypustíme z něj vzduch a necháme v něm papriky 15 minut. Pak je vyndáme a oloupat je nyní již hračka. Oloupané papriky nasekáme v sekáčku. 2- Na oleji osmahneme prolisovaný česnek přesně tak dlouho, než stačíme vložit rajčatový protlak. přidáme nasekané pečené papriky, chilli papričky, koření a vodu, trochu osolíme, dobře promícháme a povaříme na mírně staženém plameni 10 minut. Prozatím odstavíme. 3 - Stehna naporcujeme na spodní a horní části, lehce je osolíme a osmahneme na oleji. Vyndáme je na talíř a do pánve vlijeme omáčku z paprik, vrátíme zpět maso a zalijeme vodou tak aby se vše dusilo. Přivedeme k varu a podusíme na staženém plameni 20 - 25 minut, dle velikosti porcí. Maso znovu vyndáme na talíř. V omáčce namáčíme tortily a pomažeme je i z vrchu. Posypeme čedarem a na kostičky nakrájeným ementálem, složíme do psaníčka , které zatížíme porcemi masa a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Tortily polijeme zbytkem omáčky a posypeme čedarem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů 20 - 25 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    6 tortil
    1 kg kuřecích stehýnek
    1 cibule
    400 g strouhaného čedaru
    150 g ementálu
    200 ml vody
    plátky limetky na ozdobu
    máslo

    Na omáčku z paprik

    500 g červených paprik
    4 stroužky česneku
    1 lžička oregana
    1/2 lžičky mletého kmínu
    2 chilli papričky
    200 g rajčatového protlaku
    trochu soli dle chuti
    175 ml vody