Přihlásit

Italské kuře po myslivecku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Itálie

Beruska21
1154
Italské kuře po myslivecku  – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Italské kuře po myslivecku
  • Postup

    1 - Tenhle recept je opravdu snadný a velmi, velmi chutný. Kuřecí maso osolíme, opepříme a osmahneme z obou stran na oleji, tak aby se maso zatáhlo. Porce vyndáme na talíř, do výpeku vložíme cibuli nakrájenou na kolečka a 2 minuty osmahneme. Přidáme spařená a oloupaná rajčata pokrájená na drobno. Zalijeme vínem, vložíme zpět porce kuřete, přilijeme vývar z morkových kostí tak aby se maso dusilo a dusíme doměkka. Doba dušení záleží na velikosti porcí, obvykle do 20 minut. Dle chuti dosolíme a podáváme. Ideálně s brambory. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře nebo 1 kg kuřecího masa (prsa, stehna)
    350 g zralých rajčat
    1 větší cibule
    200 ml červeného vína
    vývar z morkových kostí na podlití
    sůl
    mletý černý pepř
    sůl
    olej
    brambory jako příloha