Přihlásit

Zázvorová kachna

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Čína

The Žrout
1132
Jak uvařit zázvorová kachna ? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Zázvorová kachna  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Kachní maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a necháme alespoň hodinu v lednici odležet. K masu pak přidáme pepř a víno, dobře promícháme a osmahneme ve woku 3 minuty za občasného promíchání. Pak přidáme na drobno nakrájený zázvor, nakrájený pórek, cibuli nakrájenou na drobno, vše přelijeme vývarem, dobře promícháme, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Potom dle chuti osolíme, přidáme cukr, přidáme v trošce vody rozmíchaný škrob a povaříme na mírně staženém plameni 5 minut. Nakonec zakapejte směs olejem, promíchejte a podávejte. Ideálně s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    600 g kachního masa
    30 g čerstvého zázvoru
    1 pórek
    1 lžička mletého bílého pepře
    1 lžíce portského nebo červeného vína
    1 lžička bramborového škrobu
    1 lžíce sádla
    400 ml vývaru z kachního skeletu
    1 lžička cukru
    1 lžička oleje (ideálně arašídový)
    jasmínová rýže