Přihlásit

Italské kuře po selsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Itálie

Beruska21
1050
Italské kuře po selsku  – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Italské kuře po selsku
  • Italské kuře po selsku  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Ve stehnech vytvoříme nožem dírky, tak asi 2 - 3 na každý kus masa. Do těchto dírek vložíme vždy polovinu podélně rozkrojených stroužků česneku. Maso osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet v lednici. Maso potom na másle osmahneme z obou stran, přidáme spařená, oloupaná a na drobno nakrájená rajčata a zalijeme 2 naběračkami vývaru. Přivedeme k varu a podusíme na staženém plameni 20 minut. Dle potřeby můžeme dolít trochu vývaru. Podávejte s bramborem nebo noky. Rychlá, snadný a chutný recept. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře nebo části kuřete (použity spodní stehna)
    400 g rajčat
    5 stroužků česneku
    1 morková kost na vývar
    mletý černý pepř
    máslo
    sůl