Přihlásit

Pikantní slepice se zapečenými prošťouchanými brambory

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

Beruska21
1220
Pikantní slepice se zapečenými prošťouchanými brambory – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pikantní slepice se zapečenými prošťouchanými brambory
  • Postup

    1 - Slepici si uvaříme v tlakovém hrnci, vývar nevyléváme. Slepici necháme vychladnout, obereme z ní maso, které nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájenou na drobno, česnek na tenké plátky osmahneme na oleji. Česnek rozhodně nesmí zhnědnout. Potom přidáme kousky masa a vše ještě 2 minuty osmahneme. Pak přidáme spařená oloupaná rajčata nakrájená na drobno, obě papriky a zalijeme 3 naběračkami vývaru. Přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a podusíme 15 minut. Následně přidáme hrášek, víno, pepř, sůl, přilijeme naběračku vývaru a povaříme ještě 10 minut. 2 - Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou celerové nati nebo libečku a vaříme do měkka. Vyndáme bylinky a brambory dobře prošťoucháme, přidáme trochu soli a lžičku kmínu a promícháme s cibulí zpěněnou na másle. Vše důkladně promícháme a dáme zapéct na 200 stupňů a 15 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na slepici

    1 slepice
    4 stroužku česneku
    250 g hrášku
    1 lžička mleté sladké papriky
    1/2 lžička mleté pálivé papriky
    3 rajčata
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    100 ml bílého vína
    olej

    Na prošťouchané brambory

    1 kg brambor
    1 cibule
    1 lžička kmínu
    máslo
    trochu soli
    trochu libečku nebo celerové nati