Přihlásit

Dušené kuřecí kousky v hořčično-sýrové omáčce

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

Beruska21
1437
Dušené kuřecí kousky v hořčično-sýrové omáčce – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Dušené kuřecí kousky v hořčično-sýrové omáčce
  • Recept: Dušené kuřecí kousky v hořčično-sýrové omáčce
  • Dušené kuřecí kousky v hořčično-sýrové omáčce – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Kuře naporcujeme na 4 porce, které osmahneme na másle po obou stranách aby se maso zatáhlo. Porce masa potom zalijeme 350 ml vody, vložíme koření a papriku, trochu osolíme a podusíme kuře do měkka 15 - 20 minut. Maso potom vyndáme z vývaru, necháme vychladnout a obereme z porcí maso, které následně nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme 1/2 nastrouhaného sýra, trochu stáhneme plamen a povaříme 10 - 12 minut, než se sýr rozpustí. Občas promícháme aby se nepřipálil na dně. Po 7 minutách vaření sýra přidáme víno, hořčici, smetanu a dle chuti osolíme a dovaříme ještě 3 - 5 minut. 2 - Vyjmeme koření, kousky masa vložíme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou a zasypeme strouhankou z toastů promíchanou se sýrem. Vše dáme zapéct na 30 minut a 190 stupňů. Dobrou lahodnou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    2 zrnka celého černého pepře
    2 zrnka nového koření
    2 lžičky mleté sladké papriky
    100 g strouhaného eidamu
    200 ml bílého vína
    1 lžíce kvalitní hořčice
    250 ml kysané smetany
    4 - 5 kusů bílého toastového chleba na strouhanku
    máslo
    sůl