Přihlásit

Zelené mole s kuřecím masem

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Mexiko

Beruska21
1195
Jak uvařit zelené mole s kuřecím masem? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Zelené mole s kuřecím masem
  • Postup

    1 - Nejprve si v tlakovém hrnci připravíme vývar z kuřete. Kuře pak necháme vychladnout, obereme z něj maso a nakrájíme na kousky. 2 - Papriky opečeme a oloupeme. Dáme je péct na 200 stupňů na pekáč s trochou vody. Pečeme je dokud nezačne povrch tmavnout asi 15 - 20 minut. Pak je vyndáme přikryjeme potravinářskou folií a necháme vychladnout. Potom je velmi lehce stáhneme "z kůže" a nakrájíme na drobno. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme spařená a oloupaná rajčata nakrájená také na drobno, nasekané mandle, lžičku koriandru, med, na kostičky nakrájenou pálivou papriku a zalijeme vývarem. Vše důkladně promícháme a dle chuti osolíme. Dobrou chuť. 2-Povaříme 15 - 20 minut.Pak vložíme zpět nakrájené maso, promícháme a povaříme 7 minut.Maso podávejte servírované na listu od salátu, ozdobte lžičkou kysané smetany.Podávejte s rýží ozdobenou čerstvou petrželkou.Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na omáčku

    250 - 300 g zelených rajčat
    500 g zelených paprik
    1 střední cibule
    1 lžička sušeného koriandru
    1 lžička medu
    500 ml kuřecího vývaru
    2 pálivé zelené papriky
    150 g nasekaných mandlí
    olej
    sůl

    Na kuře

    1 celé kuře
    několik listů hlávkového salátu
    zelená pálivá paprika
    kysaná smetana
    rýže