Přihlásit

Kuře s paprikovými lusky

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Čína

Beruska21
1121
Kuře s paprikovými lusky  – Snadné recept z Čína kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kuře s paprikovými lusky
  • Postup

    1 - Kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky. Pariky spaříme pod horkou vodou a nakrájíme také na kostičky. Maso promícháme se sojovou omáčkou a dvěma lžičkami škrobu. Necháme odležet alespoň 2 hodiny v chladu. 2 - Maso pak osmahneme 3 minuty na sádle, dle chuti osolíme, přidáme na kostičky nakrájené papriky a bambus. Přilijeme vývar tak aby se vše dusilo, přidáme víno, zázvor, dvě lžičky škrobu rozpuštěné v trošce vývaru. Povaříme 20 minut. Podáváme s jasmínovou rýží. Zdobíme plátky česneku a jarní cibulky nebo pažitky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 celé kuře (nebo 1 - 1,2 kg kuřecího masa)
    3 zelené papriky
    3 červené papriky (kapie)
    2 lžičky mletého zázvoru
    1 sklenička nakládaného bambusu
    3 lžíce červeného polosuchého vína
    2 lžíce sojové omáčky
    kuřecí skelet na vývar
    sádlo
    sůl
    česnek
    bramborový škrob
    jasmínová rýže
    jarní cibulka nebo pažitka na ozdobení