Přihlásit

Kuře Tinga

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Mexiko

Paní domácí
1419
Kuře Tinga – Snadné Mexiko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře Tinga
  • Kuře Tinga
  • Postup

    1 - Nejdříve uvaříme kuřecí maso tak aby jsme ho mohli z kuřete nebo stehýnek obrat. Uvařené maso tedy obereme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na tenké plátky a nasekáme petrželku. 2 - Ve větší pánvi nejprve na oleji osmahneme 2 minuty cibuli za občasného promíchání. Pak přidáme česnek a osmahneme ještě 1 minutu. Přidáme na kolečka nakrájená rajčata a petrželku, zalijeme 300 ml vývaru z kuřecího masa a povaříme 10 minut. Pak přidáme chipotle papričky nakrájené na drobno a vložíme do omáčky maso. Přilijeme ještě naběračku vývaru, dle chuti osolíme, opepříme a podusíme pod pokličkou ještě 7 minut. Podáváme s rýží na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou. Poznámka: Chipotle papričky seženete bohužel pouze nakládané, tedy pokud zrovna nemáte cestu do Mexika...Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg kuřecího masa
    100 g cibule
    2 větší stroužky česneku
    500 g rajčat
    2 lžíce nasekané petrželky
    2 chipotle papričky
    300 - 400 ml kuřecího vývaru
    pepř dle chuti
    sůl