Přihlásit

Kuře na vinném octě

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Francie

Beruska21
1261
Jak uvařit kuře na vinném octě? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře na vinném octě – ilustrační foto
  • Kuře na vinném octě
  • Postup

    1 - Kuře naporcujeme na 4 porce, osolíme a opepříme. Rozehřejeme všechno máslo, přidáme na špalíčky nakrájený česnek a porce kuřete. Na mírně staženém plameni po obou stranách osmahneme a povaříme 5 minut. Pak přilijeme ocet a pod poklicí dusíme 12 minut. 2 - V menším hrnci smícháme víno, protlak a hořčici. Mícháme metličkou cca 8 minut dokud nezačne omáčka vláčnět. Nakonec přidáme šlehačku. Přidáme k porcím kuřete, dobře promícháme, necháme přejít 3 minuty varem a je hotovo. Podávejte ideálně s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    75 g másla
    200 ml bílého vinného octa
    250 ml bílého vína
    1 lžíce rajčatového protlaku
    1 lžíce dijonské hořčice
    4 stroužky česneku
    1 šlehačka
    mletý černý pepř
    sůl