Přihlásit

Čínská směs pana Ponga

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

The Žrout
1367
Jak uvařit čínská směs pana ponga? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Čínská směs pana Ponga
  • Postup

    1 - Nejprve nakrájíme řízky na nudličky a maso krátce osmahneme osolíme a odložíme na talíř. Do hrnce vložíme 2 lžíce zelené kari pasty a krátce ji osmahneme, přidáme na kostičky nakrájený lilek, ústřicovou omáčku, promícháme s kari pastou a zalijeme vínem, přidáme chilli omáčku a asi 100ml vody aby se zelenina dusila. Dusíme 10 minut, přidáme nakrájenou papriku a znovu dusíme 10 minut.Nakonec přidáme nakrájenou jarní cibulku, vrátíme do hrnce maso, přidáme ocet a případně trochu vody. Vody dáváme pouze tolik aby se směs dusila.Podusíme ještě 10 minut a je hotovo. Podávejte s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    3 kuřecí prsní řízky
    1 lilek
    1 červená paprika
    2 svazky jarní cibulky
    2 lžíce chilli omáčky s česnekem
    3 lžíce ústřicové omáčky
    4 lžíce rybí omáčky
    2 lžíce zelené kari pasty
    2 lžíce rýžového octa
    200 ml rýžového nebo červeného vína
    200 ml vody
    sůl
    olej