Přihlásit

Čerkézské kuře

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Turecko

The Žrout
1496
Čerkézské kuře  – Snadné Turecko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Čerkézské kuře  – ilustrační foto
  • Čerkézské kuře
  • Postup

    1 - Kuře nejprve uvaříme ve slané vodě, ideálně v tlakovém hrnci. Z uvařeného kuřete obereme všechno maso, větší kousky nakrájíme na menší. Ve vodě namočíme veku a vymačkáme ji, tím nám v ruce zbudou těstové žmolky, které vložíme do mísy. Přidáme namleté oříšky a prolisovaný česnek. Tuhle směs zalijeme 250 ml vývaru z kuřete a dobře promícháme. 2 - Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno dáme cca 1/2 polovinu kaše, kterou v míse smícháme se vším masem. Na vrch pak dáme zbytek kaše. V misce smícháme olivový olej a mleté papriky a tímto paprikovým olejem potřeme směs. Dáme zapéct na 180 stupňů a 25 - 30 minut. Podávejte s rýží. Před podáváním poprašte upečené maso trochou olivového oleje a trochu ho nalijete i na talíř pro smíchání s rýží. Rýži ozdobte petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 celé kuře
    400 g mletých lískových oříšků
    sůl
    6 ks chlebíčkové veky
    3 větší stroužky česneku
    100 ml olivového oleje
    1 lžička mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    máslo na vymazání formy
    250 ml vývaru z kuřete
    petrželka na ozdobení