Přihlásit

Kuřecí segedínský guláš

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Maďarsko

The Žrout
1289
Jak uvařit kuřecí segedínský guláš ? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuřecí segedínský guláš  – ilustrační foto
  • Náhled receptu Kuřecí segedínský guláš
  • Postup

    1 - Na oleji osmahneme po obou stranách naporcované a osolené kuře a vyndáme je na talíř. Kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké plátky nebo kolečka, cibuli na drobno a česnek na plátky. Tuhle směs osmahneme za občasného míchání na oleji 4 minuty, pak přidáme mletou papriku, litr kuřecího vývaru, sůl a brambory , které nakrájíme na kolečka a přepůlíme. Vaříme dokud brambory nezačnou měknout 10 - 12 minut. 2 - Přidáme na nudličky nakrájené papriky a na kolečka nakrájená rajčata, vrátíme zpět maso a podusíme 15 minut. Meztím si z vejce a mouky připravíme těsto. Maso vyndáme znovu na talíř, do omáčky natrháme z těsta halušky a 3 minuty povaříme. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na guláš

    1 celé kuře
    1 mrkev
    1 menší petžel
    1 menší kolečko celeru
    2 cibule
    3 stroužky česneku
    2 hrsti nasekané zelené petrželky
    200 g bílé papriky
    100 g rajčat
    2 lžičky mleté sladké papriky
    750 g brambor
    1 kuřecí skelet na vývar
    sůl
    olej

    Na halušky

    100 g hladké mouky
    1 vejce
    trochu soli