Přihlásit

Kuře po Římsku

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Itálie

Paní domácí
1231
Kuře po Římsku  – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kuře po Římsku
  • Náhled receptu Kuře po Římsku
  • Postup

    1 - Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Porce potom obalíme v hladké mouce a na oleji osmahneme. Vyndáme je na talíř a do hrnce přilijeme trochu oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, tymián, hřebíček a petrželku. Krátce osmahneme 1 minutu, zalijeme trochou vývaru a přidáme rajčatový protlak. Důkladně vše promícháme a vrátíme zpět maso. Zalijeme vývarem tak aby se maso dusilo a dle chuti osolíme. Dusíme za občasného míchání dle velikosti porcí obvykle 20 - 25 minut. 2 - Mezitím si uvaříme špagety. Když je maso udušené vyndáme ho znovu na talíř a do omáčky vložíme uvařené špagety. Znovu důkladně promícháme a 2 minutky povaříme za občasného míchání. A je hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 celé kuře
    1 cibule
    4 hřebíčky
    1 lžička tymiánu
    5 lžic rajčatového protlaku
    2 lžíce nasekané petrželky
    morková kost na vývar
    mletý černý pepř
    hladká mouka
    300 g špaget
    sůl