Přihlásit

Kachna na olivách

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Španělsko

Paní domácí
1692
Kachna na olivách – Snadné recept z Španělsko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kachna na olivách – ilustrační foto
  • Náhled receptu Kachna na olivách
  • Postup

    1 - Kachnu nejprve osolíme a vložíme do zapékacího pekáče. Na dno pekáče dáme špejle a kachnu na ně položíme prsama dolů. Podlijeme trochou vody (asi 100 ml) a dáme péct na 180 stupňů 15 minut. Asi po 7 minutách kachnu propícháme zejména v oblasti prsou a pod křídly aby vyteklo co nejvíce tuku. 2 - Po 15 minutách odebereme několik lžic tuku(nebojte se, že je s trochou vody). Na něm pak v hrnci povaříme - osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev, poprášíme hladkou moukou, promícháme a znovu krátce osmahneme. Potom přidáme protlak, víno, pepř, pár lžic vody promícháme, necháme přejít varem a tuhle směs přidáme ke kachně. 3 - Kachnu pečeme dokud nezměkne, ale ne tak aby se nám rozpadla...Pak ji opatrně obrátíme a dopečeme do zlatavé vrchní kůrky. Během pečení kachnu samozřejmě podléváme výpekem. Nakonec přidáme olivy bez šťávy a nasekanou petrželku. Krátce dopečeme a je hotovo. Podávejte s trochou rýže, na talíři ji můžete ozdobit trochou čerstvé petrželky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kachna
    4 cibule
    400 g mrkve
    3 lžíce rajčatového protlaku
    2 sáčky zelených oliv
    1 lžíce hladké mouky
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    300 ml bílého vína
    1/2 svazku petrželky
    sůl