Přihlásit

Kuřecí pilaf

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Indie

Paní domácí
1085
Jak uvařit kuřecí pilaf? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Kuřecí pilaf
  • Recept: Kuřecí pilaf
  • Kuřecí pilaf – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Kuře naporcujeme a lehce osolíme. Jogurt smícháme s mákem a přidáme polovičku z natlučených hřebíčků a 1/2 lžičky kardamonu a dvě nadrobno nakrájené cibule. Vše důkladně promícháme, kuřecí porce pomažeme marinádou, uložíme do zapékací mísy a necháme několik hodin odležet v chladu. 2 - Na másle osmahneme zbytek cibule nakrájené na kolečka. Přidáme kuře s marinádou, povaříme krátce z obou stran a zalijeme hrnkem mléka, dle chuti dosolíme a dusíme 15-20 minut, dle velikosti porcí. Rýži uvaříme s druhou částí tlučených hřebíčků s kardamonem. Když je rýže hotová, vyndáme z hrnce maso, přidáme rýži a natlučenou špetku šafránu, vše důkladně promícháme, necháme minutku přejít varem, vrátíme maso zpět a podáváme. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    300 g rýže
    4 cibule
    2 lžičky mletého máku
    8 tlučených hřebíčků
    1 lžička kardamonu
    špetka šafránu
    1 jogurt
    1 hrnek mléka
    máslo
    sůl