Přihlásit

Pikantní kuřátko s paprikovým čatní

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Indie

Paní domácí
1053
Jak uvařit pikantní kuřátko s paprikovým čatní? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pikantní kuřátko s paprikovým čatní – ilustrační foto
  • Náhled receptu Pikantní kuřátko s paprikovým čatní
  • Pikantní kuřátko s paprikovým čatní
  • Pikantní kuřátko s paprikovým čatní
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Kuře naporcujeme na 4 porce, propícháme ho na více místech vidličkou a lehce osolíme. V misce promícháme prolisovaný česnek smíchaný s trochou soli a vším kořením. Touto směsí kuře potřeme a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. 2 - Marinované porce dáme na gril na 180 stupňů a grilujeme v troubě dle velikosti porcí 20 - 25 minut. Během grilování maso alespoň jednou poprášíme olejem. Na grilování jsem použil gril v troubě. Jako přílohu podáváme kari-basmati rýži a paprikové čatní. 3 - Papriky nakrájíme na nudličky a ty pak ještě přepůlíme. Cibuli nakrájíme na drobno. Všechny předepsané suroviny smícháme v hrnci, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 20 minut. Občas promícháme. Čatní podáváme ihned ke kuřeti nebo je sterilujeme. Naplníme sklenice, do trouby dáme vyšší pekáč s vodou, nastavíme teplotu na 80 stupňů a dle velikosti sklenic zavařujeme 20 - 30 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kuře

    1 kuře
    6 stroužků česneku
    1/2 lžičky pálivé papriky
    1 lžička kari
    1/2 lžičky pálivé papriky
    1/2 lžičky mletého zázvoru
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1/2 lžičky mleté sladké papriky
    sůl
    citron
    olej na poprášení
    rýže Basmati

    Na čatní

    500 g zelených nebo bílých paprik
    500 g červených paprik
    4 - 5 cibulí dle velikosti
    120 g moučkového cukru
    1 lžička ostré hořčice
    250 ml oleje
    250 ml bílého vína
    250 ml octa
    sůl