Přihlásit

Thajská jemně pálivá omáčka s kuřecím masem a rýží

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Thajsko

The Žrout
1079
Thajská jemně pálivá omáčka s kuřecím masem a rýží – Snadné recept z Thajsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Thajská jemně pálivá omáčka s kuřecím masem a rýží
  • Postup

    1 - Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, krátce osmažíme, osolíme a vyndáme z hrnce. Do hrnce vložíme nakrájený česnek, jarní cibulku, chilli papričky a chvíli vaříme a mícháme aby se směs nepřipálila. Poté vrátíme do hrnce zpět maso zalijeme rybí a sojovou omáčkou, vsypeme cukr a malé množství zeleninového vývaru, tak aby se maso a směs krátce dusily. Dusíme asi 10 min a je hotovo. Podáváme s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    3 ks kuřecích prsních řízků
    1 svazek jarních cibulek
    1 celý česnek
    2 - 3 chilli papričky
    2 lžíce rybí omáčky
    2 lžíce sojové omáčky
    2 lžíce třtinového cukru
    trochu zeleninového vývaru
    dle chuti sůl
    olej
    jasmínová rýže jako příloha