Přihlásit

Šťavnatá kachna se sváteční rýží

Snadné

4 porce

60 - 90 minut

Indie

Paní domácí
1206
Jak uvařit šťavnatá kachna se sváteční rýží ? Snadné recept, připravený za 60 - 90 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Šťavnatá kachna se sváteční rýží
  • Šťavnatá kachna se sváteční rýží
  • Postup

    1 - Kachnu naporcujeme na čtvrtky a osolíme. Připravíme si mísu do které prolisujeme česnek, pak přidáme všechno koření a ocet. Vše důkladně promícháme a směsí potřeme kachnu, kterou pak necháme v chladničce 4 hodiny marinovat. 2 - Kachnu pak v hrnci krátce osmahněte po obou stranách, přilijte vodu tak aby se kachna dusila. Poduste 30 minut, při dušení porce obracejte. Nakonec dáme kachnu zapéct na 30 minut do trouby na 200 stupňů. Při pečení porce kachny jednou obraťte. 3 - Rýži osmahneme na cibulce ne déle než minutu a půl. Rýži pak zalijeme vodou, přidáme všechno předepsané koření, osolíme, důkladně promícháme a uvaříme. Ideálně vařte rýži v rýžovaru, udělá ji vždy dobrou a šetří vaše nádobí i sporák…Dobrou Indickou chuť.

    Suroviny

    Na kachnu

    1 kachna
    8 stroužků česneku
    1/2 lžičky pálivé papriky
    1/2 lžičky mletého zázvoru
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1/2 lžičky mletého kmínu
    4 lžíce octa
    1/2 cukru moučka
    sůl

    Na rýži

    350 g rýže basmati
    5 rozdrcených hřebíčků
    1/4 lžičky mletého kardamomu
    1/2 lžičky kari
    1/2 lžičky mletého nového koření
    1 lžička pálivé papriky
    4 kapky tabasca
    špetka šafránu
    1 velká cibule
    sůl