Přihlásit

Ostravské kuře

Střední

4 porce

45 - 60 minut

Severní Morava

Paní domácí
1416
Ostravské kuře – Střední Česko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Ostravské kuře
  • Postup

    1 - Nejprve se nakrájíme na kostičky veku a zalijeme ji pivem. Kuře rozpůlíme, pak ho osolíme a opepříme. Na másle osmahneme cibulku do zlatova, pak vložíme půlky kuřete, které po obou stranách osmahneme. Přilijeme vývar z drůbků tak aby se kuře dusilo a dusíme dokud nezměkne asi 20 -25 minut. Maso pak vyndáme na talíř. 2 - Do vývaru z kuřete přidáme v pivě namočenou a na kostičky nakrájenou veku a povaříme 12 minut. Je nutné omáčku často míchat, jinak se veka připálí na dno…Nakonec přidáme rozinky a 2 minuty povaříme. Vrátíme do omáčky maso a podáváme,ideálně s bramborem, dobrá je i dušená rýže. Dobrou chuť.Ostrava!!!

    Suroviny

    1 kuře
    máslo
    1 větší cibule
    30 g rozinek
    350 ml piva
    200 g veky
    mletý černý pepř
    kuřecí drůbky na vývar
    sůl