Přihlásit

Kuře s celerovou omáčkou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Celá ČR

Beruska21
81
Kuře s celerovou omáčkou – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře s celerovou omáčkou – ilustrační foto
  • Kuře s celerovou omáčkou
  • Postup

    Celerové kuře je tradiční, ale trochu pozapomenutý recept. V restauracích ho na jídelním lístku nenajdete. U nás ano.

    1 - Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na směsi másla a oleje po obou stranách tak, aby se maso zatáhlo. Prozatím vyndáme porce masa na talíř, vložíme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme jí, pak přidáme nasekaný celer, tymián, promícháme a vrátíme zpět maso. Vše podlijeme drůbežím vývarem tak, aby se maso dusilo, stáhneme plamen na polovinu a dusíme vše pod pokličkou dokud maso není měkké. Poté maso vyndáme na talíř, který zakryjeme. Celer rozmixujeme, dle potřeby přilijeme vývar, promícháme, dle chuti omáčku dosolíme. Necháme 5 minut probublávat, vrátíme zpět maso a máme hotovo. Tuto pochoutku podávejte ideálně s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    400 g celeru
    1 větší cibule
    1 lžička tymiánu
    mletý černý pepř
    drůbeží vývar na podlití
    máslo
    sůl
    olej