Kuře s celerovou omáčkou
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Celá ČR
83
.jpg)
0
Postup
Celerové kuře je tradiční, ale trochu pozapomenutý recept. V restauracích ho na jídelním lístku nenajdete. U nás ano.
1 - Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na směsi másla a oleje po obou stranách tak, aby se maso zatáhlo. Prozatím vyndáme porce masa na talíř, vložíme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme jí, pak přidáme nasekaný celer, tymián, promícháme a vrátíme zpět maso. Vše podlijeme drůbežím vývarem tak, aby se maso dusilo, stáhneme plamen na polovinu a dusíme vše pod pokličkou dokud maso není měkké. Poté maso vyndáme na talíř, který zakryjeme. Celer rozmixujeme, dle potřeby přilijeme vývar, promícháme, dle chuti omáčku dosolíme. Necháme 5 minut probublávat, vrátíme zpět maso a máme hotovo. Tuto pochoutku podávejte ideálně s dušenou rýží. Dobrou chuť.Suroviny