Zaprávané kurča s květákem
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Slovensko
101
.jpg)
0
Postup
Velmi chutný a přitom snadný recept na kuře od našich sousedů. Není náročný na přípravu.
1 - Kuře naporcujeme a osolíme. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme osolené porce kuřete a osmahneme je tak, aby se maso zatáhlo. Porce kuřete lehce podlijeme drůbežím vývarem aby se maso dusilo, stáhneme plamen na polovinu a dusíme dokud kuře není měkké, dle potřeby přiléváme vývar. Mezitím uvaříme růžičky květáku ve vroucí osolené vodě do měkka. V menším hrnci zvaném rendlík, rozpustíme lžíci másla, přidáme lžíci hladké mouky, dobře promícháme, přilijeme 300 ml mléka, přidáme pepř, špetku muškátového oříšku vše metličkou důkladně promícháme, přivedeme k varu, stáhneme plamen na nejmenší a necháme pod pokličkou probublávat za občasného promíchání 10 minut. 2 - Když je kuře měkké vyndáme je na talíř, který zakryjeme. Do vydušené omáčky přidáme povařené mléko s moukou a kořením, dle chuti omáčku dochutíme solí a vše důkladně metličkou promícháme a povaříme 3 minuty. Potom vrátíme zpět porce kuřete, promícháme s omáčkou a znovu 3 minuty necháme povařit, stále na polovičním plamenu. A to je vše Na talíři přidejte ke každé porci kousky květáku, spolu s masem je přelijte omáčkou a podávejte. Dobrou chuť.Suroviny