Přihlásit

Kachna v rajčatovo kaparové omáčce

Snadné

4 porce

90 a více minut

Španělsko

The Žrout
145
Kachna v rajčatovo kaparové omáčce – Snadné Španělsko recept, zvládnete za 90 a více minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kachna v rajčatovo kaparové omáčce
  • Recept: Kachna v rajčatovo kaparové omáčce
  • Postup

    Zdravý, ale přesto velmi chutný recept na kachnu ze slunného Španělska, který potěší všechny gurmány.

    1 - Kachnu dobře osolíme. Na dno pekáče rozložíme špejle a na ně prsama dolů položíme kachnu. Kachnu lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů v uzavřeném pekáči. Nejprve ji pečeme 30 minut. Poté ji vidličkou propícháme pod křídly a na prsou, tedy na nejtučnějších místech. Vložíme kachnu zpět do trouby a pečeme ji 20 minut. Poté si odlijeme trochu výpeku na kterém si připravíme omáčku. Kachnu vrátíme zpět a pečeme stále na stejnou teplotu 40 minut. 2 - Odebraný výpek nalijeme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a povaříme ji 3 minuty. Potom přidáme v sekáčku rozmixovaná rajčata. Rajčata můžete samozřejmě tradičně spařit a oloupat a poté rozmixovat, ale bude to trvat déle. Navíc slupka z rajčat obsahuje spoustu zdravých látek. Přidáme také rozmixované kapary, víno, spařené, oloupané a napůlené mandle, dle chuti sůl, vše důkladně promícháme a povaříme 5 minut. 3 - Kachnu vyndáme z trouby a naporcujeme. Do pekáče nalijeme připravenou omáčku, vrátíme naporcovanou kachnu a pečeme na stáke stejnou teplotu, ale nyní již v nezakrytém pekáči dokud není kůrčička do červena, obvykle 15 - 20 minut, dle velikosti porcí, ale každá trouba peče trochu jinak. Kachnu podávejte ideálně s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kachna
    2 cibule
    2 lžíce kaparů
    500 g dobře vyzrálých rajčat
    150 ml bílého vína
    60 g mandlí
    60 g oliv
    sůl