Kachna v rajčatovo kaparové omáčce
Snadné
4 porce
90 a více minut
Španělsko
148
.jpg)
0
Postup
Zdravý, ale přesto velmi chutný recept na kachnu ze slunného Španělska, který potěší všechny gurmány.
1 - Kachnu dobře osolíme. Na dno pekáče rozložíme špejle a na ně prsama dolů položíme kachnu. Kachnu lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů v uzavřeném pekáči. Nejprve ji pečeme 30 minut. Poté ji vidličkou propícháme pod křídly a na prsou, tedy na nejtučnějších místech. Vložíme kachnu zpět do trouby a pečeme ji 20 minut. Poté si odlijeme trochu výpeku na kterém si připravíme omáčku. Kachnu vrátíme zpět a pečeme stále na stejnou teplotu 40 minut. 2 - Odebraný výpek nalijeme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a povaříme ji 3 minuty. Potom přidáme v sekáčku rozmixovaná rajčata. Rajčata můžete samozřejmě tradičně spařit a oloupat a poté rozmixovat, ale bude to trvat déle. Navíc slupka z rajčat obsahuje spoustu zdravých látek. Přidáme také rozmixované kapary, víno, spařené, oloupané a napůlené mandle, dle chuti sůl, vše důkladně promícháme a povaříme 5 minut. 3 - Kachnu vyndáme z trouby a naporcujeme. Do pekáče nalijeme připravenou omáčku, vrátíme naporcovanou kachnu a pečeme na stáke stejnou teplotu, ale nyní již v nezakrytém pekáči dokud není kůrčička do červena, obvykle 15 - 20 minut, dle velikosti porcí, ale každá trouba peče trochu jinak. Kachnu podávejte ideálně s bramborem. Dobrou chuť.Suroviny