Přihlásit

Kuřecí rizoto z Dalmácie

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Chorvatsko

The Žrout
1339
Kuřecí rizoto z dalmácie (6).JPG

Březen 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuřecí rizoto z dalmácie (6).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve uvaříme v osolené vodě kuřecí prsa spolu s kořenovou zeleninou. Mrkev nakrájíme na struhadle na tenká kolečka, stejně tak celer a petržel. Vaříme 25 minut. Pak vyndáme maso a zeleninu scedíme. Vodu nevyléváme. 2 - Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a kostičky. Na sádle osmahneme krátce cibuli, přidáme kuřecí maso a povaříme 3 minuty, mícháme. Pak přidáme kečup, zalijeme trochou vývaru, 200 - 300 ml by mělo stačit a podusíme 15 minut, občas směs promícháme. Ideálně v rýžovaru uvaříme ve vodě z vývaru 300 g rýže. Když je hotová promícháme ji se směsí a máme hotovo. Ozdobte nastrouhaným sýrem a zeleninou. Sýr můžete také vmíchat do rizota, ale to už je každého volba. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g kuřecích prsou
    300 g rýže
    2 mrkve
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    2 lžíce kečupu
    1 lžička mletého černého pepře
    1 cibule
    sádlo
    strouhaný sýr dle chuti
    sůl