Přihlásit

Kuřecí kung-pao s červenou kari pastou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Čína

The Žrout
1339
Kuřecí kung-pao s červenou kari pastou – Snadné Čína recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuřecí kung-pao s červenou kari pastou
  • Kuřecí kung-pao s červenou kari pastou
  • Postup

    1 - Kuřecí prsa osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Z předepsaných surovin si připravíme marinádu, česnek nakrájejte na tenké plátky, a vložíme do ní kuřecí maso. Důkladně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny v chladu odležet. 2 - Papriky nakrájíme na trochu silnější nudličky a potom na kostičky. Na oleji krátce osmahneme arašídy za stálého promíchávání asi 1 minutu. Přidáme marinované maso krátce ho z obou stran osmahneme na oleji a přidáme 200 ml vody. Vše podusíme 10 minut. Pak přidáme papriky, bambus a dolijeme trochou vody, 100 ml by mělo stačit. Podusíme znovu 10 minut a máme hotovo. Podávejte s rýží, ideálně jasmínovou. Dobrou chuť

    Suroviny

    Na marinádu

    1 lžíce červené kari pasty
    2 lžíce oleje
    2 lžíce rýžového octa
    2 lžičky škrobu
    3 stroužky česneku
    1 lžíce třtinového cukru

    Na kung pao

    600 g kuřecích prsíček
    1 žlutá paprika
    1 červená paprika
    1 zelená paprika
    1 sklenička bambusu
    100 g arašídů
    mletý černý pepř
    sůl