Přihlásit

Kuřecí kari z Gudžarátu

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Indie

The Žrout
1324
Kuřecí kari z Gudžarátu – Snadné recept z Indie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kuřecí kari z Gudžarátu
  • Postup

    1 - Kuře naporcujeme a osolíme. Jednu cibuli a česnek rozemeleme v sekáčku. Do této směsi pak přidáme všechno koření, mák a důkladně promícháme. Druhou cibuli pokrájíme na jemno a osmahneme ji na másle, potom přidáme směs cibule a koření a vše dobře promícháme. 2 - Na tuto směs vložíme porce kuřete a vlijeme jogurt rozmíchaný v troše vody. Vše důkladně promícháme, stáhneme trochu plamen a za občasného míchání vaříme 20 minut, můžeme podlít trochou vody. Maso při vaření jedenkrát obrátíme. Podávejte s rýží samozřejmě Basamati. Tohle karí je tak dobré…Indové to s kořením skutečně umí. Posuďte sami. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kuře

    1 kuře
    2 velké cibule
    7 stroužků česneku
    1 lžička mletého kmínu
    1 lžička pálivé papriky
    1 lžička mletého zázvoru
    1 lžička sladké papriky
    2 lžičky kari
    2 lžičky máku
    špetka majoránky
    200 ml bílého jogurtu
    máslo
    sůl

    Na horké koření

    1/2 lžičky mletého koriandru
    1/4 lžičky pálivé papriky
    1/4 lžičky kardamomu
    1/4 lžičky mletého kmínu
    1/8 lžičky mletého hřebíčku