Kuřecí kari z Gudžarátu
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Indie
1321
0
Postup
1 - Kuře naporcujeme a osolíme. Jednu cibuli a česnek rozemeleme v sekáčku. Do této směsi pak přidáme všechno koření, mák a důkladně promícháme. Druhou cibuli pokrájíme na jemno a osmahneme ji na másle, potom přidáme směs cibule a koření a vše dobře promícháme.
2 - Na tuto směs vložíme porce kuřete a vlijeme jogurt rozmíchaný v troše vody. Vše důkladně promícháme, stáhneme trochu plamen a za občasného míchání vaříme 20 minut, můžeme podlít trochou vody. Maso při vaření jedenkrát obrátíme. Podávejte s rýží samozřejmě Basamati. Tohle karí je tak dobré…Indové to s kořením skutečně umí. Posuďte sami. Dobrou chuť.