Přihlásit

Kachna po normandsku

Snadné

4 porce

60 - 90 minut

Francie

Beruska21
668
Kachna po normandsku – Snadné recept z Francie kuchyně, hotový za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kachna po normandsku
  • Kachna po normandsku
  • Postup

    1 - Kachnu dobře osolíme, podlijeme trochou vody a pečeme ji v troubě předehřáté na 200 stupňů 90 minut. Kachnu během pečení v pekáči alespoň jednou otočíme aby byla do červena z obou stran. 2 - Mezitím očistíme mrkve, nakrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme je vínem a vývarem z morkové kosti, přidáme všechno koření, v sekáčku nasekaná játra, morek a vaříme dokud mrkev není měkká. Dle potřeby doléváme vývar. Když je mrkev měkká, vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme. Takto připravenou omáčku co nejvíce prolisujeme přes cedník. Do omáčky poté přidejte naběračku z výpeku z kachny a dle chuti osolte. Vše důkladně promíchejte. Na talíři každou porci kachny přelijte omáčkou. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť

    Suroviny

    1 kachna
    4 mrkve
    200 ml červeného vína
    1 kachní játra z jedné kachny
    1 bobkový list
    1 lžička tymiánu
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    vývar z morkové kosti
    morek z morkové kosti
    1 lžíce másla
    1 lžíce citronové šťávy
    sůl
    dušená rýže jako příloha