Kuřecí kari po Bengálsku
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Indie
1361
0
Play
Stop
Postup
1 - V elektrickém sekáčku rozemeleme cibuli a česnek. Do této směsi přidáme všechno koření a řádně promícháme. Touto směsí potřeme osolené kuře a necháme v lednici 2 hodiny odležet.
2 - Na másle osmahneme cibuli, přidáme porce kuřete a po obou stranách je krátce osmahneme. Pak přilijeme jogurt, promícháme a nakonec 300 ml vody a znovu promícháme. Dusíme 20 minut, při dušení trochu posuneme poklici aby se voda trochu odpařovala. Při dušení porce jednou obrátíme a občas směs promícháme aby se nic nepřipálilo.
3 - Omáčku s kuřetem pak dáme na 20 minut zapéct do trouby. Podáváme s rýží, samozřejmě basmati. Dobrou chuť.
Suroviny