Přihlásit

Kuřecí kari po Bengálsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Indie

The Žrout
1362
Kuřecí kari po Bengálsku – Snadné recept z Indie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kuřecí kari po Bengálsku
  • Náhled receptu Kuřecí kari po Bengálsku
  • Kuřecí kari po Bengálsku – ilustrační foto
  • Náhled receptu Kuřecí kari po Bengálsku
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - V elektrickém sekáčku rozemeleme cibuli a česnek. Do této směsi přidáme všechno koření a řádně promícháme. Touto směsí potřeme osolené kuře a necháme v lednici 2 hodiny odležet. 2 - Na másle osmahneme cibuli, přidáme porce kuřete a po obou stranách je krátce osmahneme. Pak přilijeme jogurt, promícháme a nakonec 300 ml vody a znovu promícháme. Dusíme 20 minut, při dušení trochu posuneme poklici aby se voda trochu odpařovala. Při dušení porce jednou obrátíme a občas směs promícháme aby se nic nepřipálilo. 3 - Omáčku s kuřetem pak dáme na 20 minut zapéct do trouby. Podáváme s rýží, samozřejmě basmati. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře nebo 4 stehna
    2 velké cibule
    7 stroužků česneku
    1 lžička sladké papriky
    1 lžička pálivé papriky
    1 lžička mletého zázvoru
    1 lžička kari
    1 lžička mletého kardamomu
    1 lžička mletého kmínu
    200 ml bílého jogurtu
    máslo
    sůl
    rýže basmati jako příloha