Přihlásit

Provensálské kuře s pečeným bramborem

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Francie

The Žrout
640
Provensálské kuře s pečeným bramborem – Snadné recept z Francie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Provensálské kuře s pečeným bramborem
  • Recept: Provensálské kuře s pečeným bramborem
  • Postup

    1 - Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Do mísy vložíme na špalíčky nakrájené jarní cibulky, na půlky nakrájená rajčata, na půlky nakrájené olivy, stroužky česneku, které plochou částí nože rozmáčkneme, sůl a provensálské koření. Vše důkladně promícháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka cca 1 cm široké. Ta poté osolíme. 2 - V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a rozpustíme ji. Poté přidáme směs z mísy a vše důkladně promícháme. Poté přidáme na kolečka nakrájené brambory a opět vše promícháme. Za občasného promíchání povaříme 2 minuty. Takto připravenou směs vložíme do pekáče. Do výpeku dle potřeby přilijeme trochu oleje a osmahneme lehce porce masa po obou stranách aby se maso zatáhlo. Porce masa poté vkládáme na směs do pekáče. Nakonec vše v pekáči podlijeme 3 naběračkami drůbežího vývaru. Pečeme v zakrytém pekáči 60 minut. Poté si již jen pochutnávejte na této originální pochoutce. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    70 g klasické slaniny
    2 filetky ze sardinek
    600 g brambor
    1 svazek jarní cibulky
    4 větší stroužky česneku
    250 g menších keříkových rajčat nebo cherry
    1 sáček nebo menší sklenička černých oliv
    2 lžičky provensálského koření
    mletý černý pepř
    olivový olej
    sůl
    drůbeží vývar na podlití