Přihlásit

Slovácký paprikáč

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Střední Morava

Paní domácí
886
Jak uvařit slovácký paprikáč? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Slovácký paprikáč – ilustrační foto
  • Recept: Slovácký paprikáč
  • Postup

    1 - Slepici vaříme v tlakovém hrnci s kořenovou zeleninou, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Od začátku syčení hrnce vaříme slepici 40 minut. Slepici nechte vychladnout ve vývaru, maso poté bude šťavnatější. 2 - Ze slepice obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Vývar scedíme a nevyléváme. V menším množství vývaru rozmixujeme uvařenou kořenovou zeleninu. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, promícháme a krátce povaříme. Potom přidáme vývar s rozmixovanou zeleninou, na kostičky nakrájenou papriku, dle chuti sůl a obě mleté papriky. Vše důkladně promícháme, stáhneme plamen na polovinu, dle potřeby přilijeme vývar a vaříme omáčku 12 minut. Dle potřeby přiléváme vývar. Omáčku vypneme, přidáme kysanou smetanu, vše opět důkladně promícháme a je hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 slepice
    1 červená paprika
    1 cibule
    1 mrkev
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    2 bobkové listy
    5 kuliček nového koření
    5 kuliček celého černého pepře
    3 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    2 lžíce kysané smetany
    máslo
    sůl
    těstoviny nebo houskové knedlíky jako příloha