Přihlásit

Maghrebské kuře

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Západní Afrika

Beruska21
892
Jak uvařit maghrebské kuře? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Maghrebské kuře
  • Náhled receptu Maghrebské kuře
  • Postup

    1 - Kuře naporcujeme a velmi lehce osolíme. Smícháme všechny suroviny na marinádu a vzniklou omáčkou potřeme porce kuřete. Maso necháme ideálně přes noc v uzavřené zapékací nádobě odležet v lednici. 2 - Ke kuřeti přidáme menší naběračku drůbežího vývaru a maso vložíme v zakrytém zapékacím pekáči do trouby předehřáté na 210 stupňů. Pečeme 20 minut, potom porce masa přelijeme výpekem, otočíme a pečeme znovu 20 minut. V malém množství vývaru si rozpustíme 2 lžíce medu. Touto omáčkou přelijeme porce kuřete a posledních cca 5 minut již pečeme kuře v nezakryté. 3 - Cibuli a šalotku nakrájíme na drobno. Do menšího hrnce vlijeme 2 naběračky drůbežího vývaru, výpek z kuřete, přidáme šalotku s cibulí a škrob. Vše důkladně promícháme metličkou. Přivedeme vše k varu, trochu stáhneme plamen a povaříme omáčku 6 - 7 minut. Na talíři přelijte kuře i přílohu omáčkou. Podávejte s dušenou rýží, brambory nebo kus-kusem. Dobrou orientální chuť.

    Suroviny

    Na marinádu

    2 lžíce sojové omáčky
    2 lžíce oleje
    1 lžíce vinného octa
    1 lžíce bílého vína
    2 lžičky mleté sladké papriky
    1 lžička mleté pálivé papriky
    2 - 3 stroužky prolisovaného česneku dle velikosti
    trochu soli na kuře

    Ostatní

    1 kuře
    1 cibule
    1 šalotka
    1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu
    2 lžíce medu
    drůbeží vývar