Přihlásit

Pikantní červené kuřecí karí s vůní limetky

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Thajsko

Paní domácí
962
Pikantní červené kuřecí karí  s vůní limetky – Snadné recept z Thajsko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Pikantní červené kuřecí karí  s vůní limetky
  • Náhled receptu Pikantní červené kuřecí karí  s vůní limetky
  • Postup

    1 - Můžete použít 1/2 kg jakéhokoli kuřecího masa nebo 1/2 masa z vykoštěného kuřete. Maso nakrájíme na menší kousky. 2 - Ve woku rozehřejeme 1/2 z předepsaného kokosového mléka, přidáme karí pastu a vše dobře promícháme metličkou a povaříme na trochu staženém plameni 3 minuty. Přidáme kuřecí maso, promícháme a povaříme za občasného promíchání 5 minut. 3 - Přidáme zbytek mléka, bambus, na malé kousky nakrájené chilli papričky, nasekanou bazalku, cukr, rybí omáčku a vymačkáme do omáčky 1 limetku. Vše znovu dobře promícháme, přivedeme k varu, stáhneme plamen o polovinu a povaříme 7 minut. Trošku to pálí. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Maso z 1/2 kuřete nebo 500 g kuřecího masa
    400 ml kokosového mléka ideálně light
    50 g červené karí pasty
    1 sklenička nakládaného bambusu
    2 - 3 chilli papričky
    1 hrst nasekané bazalky
    2 lžíce třtinového cukru
    1 lžíce rybí omáčky
    1 limetka
    jasmínová rýže nebo rýžové nudle jako příloha