Přihlásit

Příšovické kuřecí ragů

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Severní Čechy

The Žrout
942
Příšovické kuřecí ragů – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Příšovické kuřecí ragů
  • Náhled receptu Příšovické kuřecí ragů
  • Postup

    1 - Do tlakového hrnce vložíme kuře a na špalíčky nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vodou a osolíme. Od začátku kdy hrnec začne syčte, vařte kuře se zeleninou 30 minut. 2 - Kuře vyndáme z vývaru, necháme ho zchladnout tak, aby jsme z něj mohli sundat kůži a obrat maso. Maso nakrájíme na menší kousky. 3 - Z másla a mouky si vytvoříme jíšku, kterou zalijeme 500 ml zchladlého vývaru a dobře metličkou promícháme. Přidáme tymián, hřebíček a bobkový list, přilijeme víno, trochu směs osolíme. Přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a povaříme pod pokličkou 10 minut. Pak přidáme smetanu a žloutky a vše dobře promícháme metličkou, vložíme do omáčky maso a prohřejeme ještě 3 minuty. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    1 mrkev
    1 kolečko celeru
    1 petržel
    1/2 lžičky tymiánu
    2 hřebíčky
    1 bobkový list
    100 ml bílého vína
    1 lžíce citronové šťávy
    2 žloutky
    200 ml kysané smetany krémové 15 - 16 %
    1 lžíce másla
    1 lžíce hladké mouky
    sůl