Přihlásit

Kačice s houbami ze Slovácka

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Střední Morava

Beruska21
1151
Kačice s houbami ze Slovácka – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kačice s houbami ze Slovácka
  • Kačice s houbami ze Slovácka
  • Postup

    1 - Kachnu naporcujeme, odřízneme takovou tu visící kůži a odřízneme páteřní kost, kterou si můžeme nechat v mrazáku na vývar. Porce osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kachnu lehce podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů. Kachnu pečeme cca1 hodinu, během pečení kachnu přelijeme několikrát výpekem. 2 - Připravíme si knedlíky. V míse smícháme všechny suroviny a těsto mícháme tak dlouho dokud se nepřestane lepit na mísu. Hotové těsto necháme odpočinout tak dlouho, dokud se nezačne vařit osolená voda na knedlíky. Vytvarujme z těsta 2 šišky. Knedlíky Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme je 25 minut. Hotové knedlíky vyndáme, propícháme vidličkou a naporcujeme. 3 - Žampiony nastrouháme na tenké plátky a na másle je povaříme 5 minut. Upečené porce masa vložíme na talíř, který zakryjeme. Výpek přelijeme do menšího hrnce, přidáme smetanu a vše důkladně metličkou promícháme. Přidáme podušené žampiony a opět vše promícháme. Přivedeme k varu a povaříme 3 minuty. Na talíři ozdobte jednotlivé porce brusinkami. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kachnu

    1 kachna
    mletý černý pepř
    kmín
    300 g žampionů nebo jiných hub
    200 ml kysané smetany 15 - 16 %
    1 lžíce másla
    brusinkový kompot

    Na knedlíky

    500 g hrubé mouky
    2 housky nakrájené na kostičky
    2 žloutky
    400 ml mléka
    1 lžička soli