Kačice s houbami ze Slovácka
Snadné
4 porce
45 - 60 minut
Střední Morava
1154
0
Postup
1 - Kachnu naporcujeme, odřízneme takovou tu visící kůži a odřízneme páteřní kost, kterou si můžeme nechat v mrazáku na vývar. Porce osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kachnu lehce podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů. Kachnu pečeme cca1 hodinu, během pečení kachnu přelijeme několikrát výpekem.
2 - Připravíme si knedlíky. V míse smícháme všechny suroviny a těsto mícháme tak dlouho dokud se nepřestane lepit na mísu. Hotové těsto necháme odpočinout tak dlouho, dokud se nezačne vařit osolená voda na knedlíky. Vytvarujme z těsta 2 šišky. Knedlíky Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme je 25 minut. Hotové knedlíky vyndáme, propícháme vidličkou a naporcujeme.
3 - Žampiony nastrouháme na tenké plátky a na másle je povaříme 5 minut. Upečené porce masa vložíme na talíř, který zakryjeme. Výpek přelijeme do menšího hrnce, přidáme smetanu a vše důkladně metličkou promícháme. Přidáme podušené žampiony a opět vše promícháme. Přivedeme k varu a povaříme 3 minuty. Na talíři ozdobte jednotlivé porce brusinkami. Dobrou chuť.