Přihlásit

Kuře ze zimní šumavské hájovny

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Západní Čechy

Paní domácí
1264
Kuře ze zimní šumavské hájovny  – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře ze zimní šumavské hájovny
  • Kuře ze zimní šumavské hájovny
  • Postup

    1 - Kuře naporcujeme a z odřezků si připravíme vývar. Porce kuřete osolíme, poprášíme mletou sladkou paprikou a osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Porce potom vyndáme na talíř, do výpeku přidáme dle potřeby trochu sádla a zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přilijeme víno, přidáme rozmarýn, houby a pálivou papriku, vložíme zpět porce masa a dolijeme vývarem tak, aby se vše dusilo. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké, obvykle stačí 20 minut. Během dušení dle potřeby přilévejte vývar. 2 - kroupy vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a uvaříme. Obvykle stačí 15 - 20 minut a kroupy jsou krásně měkké. A rychle. Na talíři polijte porci masa i kroupy omáčkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    hrst sušených hub
    200 ml bílého vína
    1/2 lžičky rozmarýnu
    1 cibule
    1 stroužek česneku
    mletá sladká paprika
    1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    sádlo
    sůl
    kroupy jako příloha