Přihlásit

Námořnické kuře

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

The Žrout
1086
Jak uvařit námořnické kuře? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Námořnické kuře
  • Recept: Námořnické kuře
  • Postup

    1 - Kuře naporcujeme a z odřezků si připravíme rychlý vývar. Maso osolíme, osmahneme z obou stran na másle aby se maso zatáhlo a podlijeme vývarem tak, aby se maso dusilo. Mezitím v menším hrnci na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Vše povaříme 3 minuty na trochu staženém plameni za občasného promíchání. Potom zeleninu zaprášíme hladkou moukou, přilijeme 350 ml vývaru a víno, přidáme tymián, kečup a sardelovou pastu. Vaříme na staženém plameni 10 minut. 2 - Když je omáčka hotová, vyndáme porce masa na talíř a do vydušeného vývaru přidáme připravenou omáčku. Vše dobře promícháme dle chuti dosolíme a vrátíme zpět porce masa. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, dodusíme kuře do měkka a podáváme. Ideálně s ječnými kroupy nebo dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře nebo 1 kg kuřecích stehen
    1 mrkev
    1 petržel
    1 cibule
    50 g šunky
    1 lžička tymiánu
    1 vrchovatá lžička sardelové pasty
    2 lžíce kečupu
    150 ml červeného vína
    máslo
    1 lžíce hladké mouky
    sůl
    ječné kroupy jako příloha