Přihlásit

Kuře s nádivkou po bulharsku

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Bulharsko

The Žrout
897
Kuře s nádivkou po bulharsku – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře s nádivkou po bulharsku
  • Náhled receptu Kuře s nádivkou po bulharsku
  • Recept: Kuře s nádivkou po bulharsku
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Cibuli nakrájíme na drobno a trochu si u toho pobrečíme. Pak ji osmahneme na másle cca 5 minut za občasného promíchání. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, 2/3 rýže předvařené v rýžovaru a pepř. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout. Směsí potom naplníme kuře, které zašijeme. Kuře vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 15 minut. 2 - Na dno zapékacího pekáče vložíme zbytek rýže a zbylou nádivku, která se nevešla do kuřete. Na tuto směs položíme prsama naspod kuře, lehce zalijeme vývarem ve kterém se kuře vařilo. Pečeme v zakrytém pekáči 40 - 45 minut. Deset minut pře koncem odklopíme horní díl pekáče a necháme dopéct. Podávejte ideálně s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 spíše vetší kuře
    750 g cibule
    1/2 svazku čerstvé petrželky
    125 g másla
    80 g rýže
    1 lžička mletého černého pepře
    sůl