Přihlásit

Kuře dušené na víně

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Celá ČR

Beruska21
1011
Kuře dušené na víně  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kuře dušené na víně
  • Recept: Kuře dušené na víně
  • Náhled receptu Kuře dušené na víně
  • Kuře dušené na víně  – ilustrační foto
  • Kuře dušené na víně  – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Kuře naporcujeme a do každé porce masa vložíme kostičku slaniny. Porce potom na oleji osmahneme tak, aby se maso zatáhlo a prozatím je vyndáme na talíř. Do výpeku vložíme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek na čtvrtky nakrájené žampiony. Vše zalijeme vínem, přidáme koření, dle chuti dosolíme a vložíme zpět porce masa. Přidáme trochu vody, ale jenom tolik aby se porce masa dusily. Přivedeme k varu a vložíme hrnec do trouby předehřáté na 210 stupňů. Pod pokličkou zapékáme 45 minut, dle velikosti porcí. Během pečení přeléváme porce výpekem. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře nebo 1 kg kuřecích stehen
    20 g slaniny
    2 cibule
    2 stroužky česneku
    4 větší žampiony
    1 bobkový list
    1/2 lžičky tymiánu
    1 hrst nasekané petrželky
    1/2 lžičky saturejky
    250 ml červeného vína
    sůl
    olej