Přihlásit

Kuře po Gabrovsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1285
Jak uvařit kuře po gabrovsku? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře po Gabrovsku
  • Kuře po Gabrovsku
  • Kuře po Gabrovsku – ilustrační foto
  • Kuře po Gabrovsku – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Maso naporcujeme, osolíme a osmahneme na másle. Maso vyndáme na talíř, dle potřeby přidáme máslo a zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, estragon, na kostičky nakrájené brambory a spařená a oloupaná rajčata nakrájená na drobno a přidáme 2 - 3 naběračky drůbežího vývaru. Přivedeme k varu. 2 - Tuto připravenou směs vložíme do zapékacího pekáče a přidáme porce masa. Pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 30 - 35 minut, dle velikosti porcí. Během pečení porce masa otočíme. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře nebo 4 ks kuřecích stehen
    400 g cibule
    1/2 lžičky mleté sladké papriky
    1 lžička estragonu
    400 g brambor
    150 g rajčat
    máslo
    sůl
    2 - 3 naběračky drůbežího vývaru, případně vody