Přihlásit

Kuře po marseillsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Francie

Beruska21
1265
Kuře po marseillsku  (4).JPG

Leden 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře po marseillsku  (4).JPG
  • Kuře po marseillsku  (2).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1- Kuře naporcujeme, pokud použijete stehna, rozdělte je na spodní a horní části. Porce masa osolíme. Na oleji krátce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a na této slanině osmahneme porce kuřete z obou stran tak aby se maso zatáhlo. Přidáme cibuli nasekanou s česnekem v sekáčku, zalijeme vínem, přidáme protlak, olivy a pepř. vše přivedeme k varu. Stáhneme výrazně plamen a dusíme pozvolna dle velikosti porci, obvykle 30 minut. Během dušení vše promíchávejte aby se nic nepřipálilo. Podávejte s bramborem nebo bílou francouzskou bagetou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře nebo 4 ks kuřecích stehýnek
    2 cibule
    100 g anglické slaniny
    6 stroužků česneku
    1 rajčatový protlak
    300 g černých oliv i s lákem
    200 ml bílého vína
    1 lžička mletého černého pepře
    olej