Přihlásit

Plněné papriky na grilu

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1231
Jak uvařit plněné papriky na grilu ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Plněné papriky na grilu  – ilustrační foto
  • Recept: Plněné papriky na grilu
  • Náhled receptu Plněné papriky na grilu
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Maso nakrájíme na kostičky, sýr rozdrobíme a slaninu nakrájíme na kostičky. Maso zalijeme vodou tak aby se dusilo, trochu osolíme a vaříme 15 -20 minut (dle velikosti porcí) než maso změkne. Maso scedíme, ale nevyléváme. Maso necháme vychladnout, promícháme ho s anglickou slaninou a sýrem. Směsí plníme papriky, které vložíme do zapékacího pekáče. 2 - Pečeme pod grilem předehřátým na 220 stupňů 20 minut ze dvou stran (papriky tedy není nutno otáčet po celém obvodu, otočte je pouze jednou). Z vrchu bude povrch paprik trochu připálený. Toho se vůbec nelekejte, takto se spálí jenom vrchní slupka. Papriky necháme trochu vychladnout, pekáč přeložte asi na 10 minut utěrkou. Slupka z paprik zkrabatí a pak jde lehce stáhnout. Před podáváním tedy lehce odstraníte tu trochu do tmavá zbarvenou část. Je to přirozená vlastnost grilované papriky. Její chuť si jistě zamilujete. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1,5 kg červených žlutých nebo zelených paprik
    500 g vepřové kýty
    200 g anglické slaniny
    400 g balkánského sýra
    sůl