Přihlásit

Penne se zeleninovou omáčkou a bazalkou

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Itálie

Beruska21
1218
Penne se zeleninovou omáčkou a bazalkou – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Penne se zeleninovou omáčkou a bazalkou
  • Postup

    1 - Dáme si vařit osolenou vodu na těstoviny. V hrnci na oleji povaříme na staženém plameni cibuli nakrájenou na půlměsíčky a dva celé stroužky česneku. Povaříme za občasného promíchání 2 minuty. Pak přidáme na drobno nakrájenou mrkev, minutu povaříme a promícháváme a potom vše zalijeme jednou naběračkou vody z těstovin. Potom přidáme na drobné kostičky nakrájenou papriku, minutu povaříme, přidáme na drobno nakrájenou cuketu, znovu povaříme 1 minutu, přidáme na drobné kostičky nakrájený lilek, znovu povaříme 1 minuty. Směs dle chuti osolíme a promícháme a přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata. 2 - Těstoviny již máte asi uvařené, přeceďte je, ale vodu z nich nevylévejte. Přidejte 2 naběračky vody z těstovin do zeleninové směsi, přidejte bazalku a poduste 5 minut. Vylovte stroužky česneku, nakrájejte ho na plátky a vraťte zpět do hrnce. 3 - Do směsi vložte uvařené těstoviny, přidejte 2 naběračky vody z těstovin, dobře promíchejte a povařte 8 minut. Na talíři posypte strouhaným sýrem a podávejte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    300 g cukety
    300 g lilku
    400 g červené papriky
    120 g mrkve
    1 střední cibule
    2 stroužky česneku
    250 g cherry rajčat
    2 lžičky sušené bazalky nebo hrst čerstvé nakrájené na drobno
    350 g těstovin penne
    sýr Pecorino Romano