Přihlásit

Paprika plněná rýží

Střední

4 a více porcí

45 - 60 minut

Bulharsko

The Žrout
1053
Paprika plněná rýží  – Střední recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Paprika plněná rýží
  • Paprika plněná rýží
  • Paprika plněná rýží  – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Papriky omyjeme odřízneme jim stopky, zevnitř trochu osolíme a odstraníme semena. Do hrnce vložíme na drobno nakrájenou cibuli zalijeme vodou tak, aby se cibule dusila a přidáme 50 ml oleje. Přivedeme k varu a podusíme 5 minut. Přidáme rýži zalijeme 300 ml vody a za občasného míchání povaříme 5 - 6 minut. Pak přidáme mletou papriku, osolíme a zalijeme 300 ml vody. Za občasného míchání povaříme 10 minut dokud rýže není téměř měkká. Nakonec přidáme 1 hrst petrželky a pepř. Připravenou směsí naplníme papriky. 2 - Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobno. Přidáme zbytek oleje a petrželky a promícháme. Na takto upravená rajčata postavíme papriky, které navrchu ozdobíme kolečkem rajčete. Zapékáme na 200 stupňů 30 minut. Na talíř nandaváme s trochou rajčat a vrch papriky trochu polijeme rajčatovou šťávou z pekáče. Tyhle papriky jsou skutečná pochoutka...Samozřejmě si je můžete dávat například s pikantní klobáskou...Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg červených kulatých paprik
    100 g cibule
    600 g rajčat
    200 g rýže
    2 lžičky mleté sladké papriky
    2 hrsti nasekané petrželky
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    100 ml oleje
    sůl