Přihlásit

Krušnohorský Harulák

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Severní Čechy

Beruska21
1079
Jak uvařit krušnohorský harulák? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Krušnohorský Harulák
  • Náhled receptu Krušnohorský Harulák
  • Krušnohorský Harulák – ilustrační foto
  • Krušnohorský Harulák
  • Krušnohorský Harulák
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák. Na suché pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Slaninu promícháváme aby se pánev omastila. Potom přidáme na drobno nakrájenou cibuli a povaříme 1 minutu za občasného promíchání. Směs vložíme k bramborům, přidáme všechny ostatní předepsané suroviny, dle chuti osolíme, vložíme i sádlo a vše dobře promícháme. Takto připravené těsto vložíme na pečící papír a na plechu pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů. Hotovo. Harulák je vynikající pochoutka, jednoduchá, snadná a levná. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg brambor
    40 g hrubé mouky
    1 cibule
    50 g slaniny
    50 g másla
    1 vrchovatá lžička majoránky
    3 stroužky prolisovaného česneku
    sůl


    Od: The Žrout


    Excelentní dobrota. A nesmaží se, ale peče!



    Od Beruska21 pro : The Žrout


    Děkuji.


    1